Thain taitajaksi

Thain taitajaksi -kirjan runko perustuu Esa Kylänpään muistiinpanoihin kielen opiskelun ensimmäisen vuosikymmenen ajalta. Sitten ympäristö sai yllytyshullun muokkaamaan materiaalin kirjaksi.

Jonkinlaisena punaisena lankana on se, että oppija saa ilmaistua asiansa pienellä sanavarastolla, josta valitsee oikeat sanat peruslauserakenteisiin. Thain sanastoon ja esimerkkifraaseiksi on pyritty valitsemaan yleisimmät vaihtoehdot.

Thai on kirjoitettu suomalaisin aakkosin, jotka eivät ole tarkkaan ääntämisohjeistukseen ensinkään riittävät. Niillä kuitenkin pärjää, sillä puheessa lauseet ovat tilannesidonnaisia ja useimmat sanat tulee äännettyä ymmärtämisen kannalta lauseissa riittävän oikein.

Sanastoa on kirjoitettu myös thai-aakkosin, jotta thaimaalainen voi ääntää sanat ja oppija saa tehtyä tarkennuksia ääntämisohjeisiin.

Thain taitajassa on ensin perustilanteita ja lauserakenteita, sitten vähän vaativampia tilanteita, sopivasti suomalaisten kaipaamaa kielioppia sekä liitteenä thain aakkoset ja perussanasto.

Kun opettelee kirjan alun kohteliaisuudet ja muutaman sopivan fraasin, saa kummasti krediittiä paikallisilta. Tämä kannusti ainakin kirjoittajaa opiskelemaan lisää.

Kirja sopii itseopiskeluun ja kurssikirjaksi. Se on parhaimmillaan suomalaisen ja thaimaalaisen yhteiskäytössä.
Hinta 25 € (sis. alv.)

ภาษาฟินแลนด์เบื้องต้น

หนังสือเล่มนี้ถูกจัดทำขึ้นโดยคำนึงถึงผู้เรียนชาวไทยเป็นอันดับแรก มีการเปรียบเทียบข้อแตกต่างระหว่างภาษาฟินแลนด์และภาษาไทยตลอดทั้งเล่ม เมื่ออ่านหนังสือเล่มนี้จบแล้ว คุณสามารถจดจำไวยากรณ์ภาษาฟินแลนด์ขั้นพื้นฐาน ประโยคสุภาพที่ใช้ในโอกาสต่าง ๆ เพื่อนำไปใช้ในการเข้าสังคมขั้นพื้นฐานได้ทันที ไม่ว่าจะเป็นการทักทายหรือการบอกลา การแนะนำตนเอง หรือแม้กระทั่งการตั้งคำถามที่ใช้ในชีวิตประจำวัน นอกจากนี้ คุณจะเข้าใจหลักการใช้คำกริยาในภาษาฟินแลนด์ เช่น กริยา olla ที่สามารถนำไปใช้ได้ในหลากหลายสถานการณ์ รวมทั้งยังเข้าใจความหมายของส่วนลงท้ายคำและคำชนิดอื่น ๆ อีกด้วย เมื่อฝึกฝนภาษาฟินแลนด์จากหนังสือเล่มนี้ทุก ๆ วัน คุณจะมีทักษะภาษาฟินแลนด์ที่ดี โดยอาจไม่จำเป็นต้องใช้หนังสือเล่มอื่นเลย
เริ่มเรียนภาษาฟินแลนด์ด้วยหนังสือเล่มนี้ที่ออกแบบมาเพื่อคุณโดยเฉพาะได้แล้ววันนี้
นักเขียน เอ่สะ กึลันแป และ ธนพร เลี้ยงสุปรีย์

Tämä kirja on laadittu Suomessa asuvien thaimaalaisten tarpeeseen. Alkuun lähdetään tavallisista tapaamistilanteista ja sitten edetään pieniin keskusteluihin ja rakenteisiin, joiden avulla on mahdollista alkaa kysellä ympäristöstään eli opiskella jokapäiväistä käyttösanastoa.
Suomen lauserakenteet esitellään selkein rakennekuvauksin ja esimerkein, mutta kielioppia on mukana mahdollisimman vähän.
Kirja sopii käytettäväksi thaimaalaisille kohdennetussa kielenopetuksessa sekä itseopiskelussa.
Tämän kirjan lisäksi ei muuta suomen kielen kirjaa tarvitse.
Kirjoittajat: Esa Kylänpää ja Thanaporn Liangsupree

PS Kirjalle on pari joka sopii pariskunnan toiselle osapuolelle: Thain taitajaksi.
Hinta 32 € (sis. alv.)

ไวยากรณ์ภาษาฟินแลนด์

ไวยากรณ์ภาษาฟินแลนด์ – suomen kielioppi thaiksi
Suomen kielioppi ja sen termit ovat thaimaalaisille vaikeita, koska kielet ovat hyvin erilaiset. Tämä kirja pyrkii selittämään keskeiset kieliopin termit runsain esimerkein. Kirja soveltuu itseopiskelijalle ja muuten kielestä kiinnostuneelle. Se on erinomainen lisämateriaali käytettäväksi kursseilla, joilla opetetaan suomea ulkomaalaisille.
Hinta 30 € (sis. alv.) – kaupassa marras-jolukuussa 2020

 

ภาษาฟินแลนด์และภาษาไทยแตกต่างกันมาก ทำให้ไวยากรณ์ภาษาฟินแลนด์เป็นเรื่องที่ค่อนข้างซับซ้อนและไม่ง่ายนักสำหรับชาวไทย ในหนังสือไวยากรณ์ภาษาฟินแลนด์เล่มนี้ ผู้จัดทำมีจุดมุ่งหมายที่จะอธิบายโครงสร้างไวยากรณ์ภาษาฟินแลนด์ โดยใช้ตัวอย่างที่หลากหลาย เข้าใจง่ายสำหรับชาวไทย และมีตัวอย่างการเปรียบเทียบระหว่างภาษาฟินแลนด์กับภาษาไทยและภาษาอังกฤษด้วย เหมาะสำหรับนำไปใช้เป็นคู่มือในชั้นเรียนภาษาฟินแลนด์ เพื่อที่จะทำให้เข้าใจบทเรียนได้ดียิ่งขึ้น
หนังสือไวยากรณ์ภาษาฟินแลนด์จะวางจำหน่ายในเดือนพฤศจิกายน 2563 ส่วนราคาหนังสือจะขึ้นอยู่กับจำนวนหน้า ซึ่งคาดว่าจะต่ำกว่า 30 ยูโร เราจะแจ้งให้ทราบอีกครั้งเมื่อหนังสือพร้อมวางจำหน่ายแล้ว